skip to Main Content

Visita de “Cardedeu 67”

Aquest matí hem fet una visita guiada de l’institut amb el grup ‘Cardedeu 67’. Hem fet la visita al Raspall i posteriorment al Suí acompanyats també per la Graciela Esteban, directora de l’institut veí.

Aquest grup són exalumnes del seminari de dominics que va ocupar l’edifici desde la seva construcció l’any 1952. Al 1967 van començar el primer de batxillerat elemental amb 11 anys i la majoria el van finalitzar amb 17 anys.

Han vingut de tot arreu de l’estat espanyol i ens han regalat un llibre dedicat del seu municipi de procedència per al fons de biblioteca i per consulta de l’actual alumnat. Han escrit unes precioses dedicatòries a cada llibre.

Ha estat tot un regal gaudir de cada història i detall que han detallat amb molta il·lusió: la sala de professorat i laboratori era un menjador; on ara són les aules de 4t d’ESO eren els dormitoris amb accés a les balconades; al pati nord hi havien pistes esportives i una gran bassa d’aigua pels horts on la majoria reconeixen haver aprés a nedar, no hi havia ni una casa i un únic camí de sorra fins a la porta de l’institut; els despatxos de direcció i administració eren… la bugaderia! I així, un llarg etcètera… No hi ha dubte que estarem en contacte. Us deixem unes fotos de la trobada.

Quan arrelem sabem que les històries ocultes a cada edifici són un reflex del que tots som ara. Hem pogut descobrir un trosset més del que som.

Visitant la biblioteca, on abans estava l’accés d’entrada al centre.

Moments de l’entrada a la sala de professorat, antic menjador.

Accedint a la Biblioteca i recordant diverses anècdotes i reconeixent que els escales de la torre es conserven intactes.

A les aules de 4t d’ESO, on abans hi eren els dormitoris per a l’alumnat internat.

Recordant anècdotes, com la diferències dels estils educatius actuals i els menys “ortodoxes” del professorat anterior.

La Sala Galileu, dalt la torre i actual aula de música, era l’espai per jocs i recrear-se una estona i on encara hi és el rellotge de la torre. Els marcs de fusta de les finestres són els mateixos que han identificat i recordat els nostres visitants.

Fotografia del grup, amb els equips directius del “Raspall” i del “Suí”.

Detall dels llibres que ens han regalat per al nostre fons de biblioteca, personalment dedicats. Quin regal! Ells també s’han emportat una carta dedicada per a l’ocasió i un detallet record del centre.

Carta lliurada als assistents.

Back To Top