skip to Main Content

Setmana d’aprenentatge transversal (del 7 a l’11 d’abril)

viatges

Durant la propera setmana del 7 a l’11 d’abril el centre fa un tomb per encetar una setmana de treballs transversals i de síntesi. L’objectiu d’aquesta setmana és la de treballar les competències bàsiques i continguts de les diverses matèries d’una manera horitzontal, potenciant al màxim l’aprenentatge vivencial i “l’aprendre fent”.

Durant aquesta setmana, l’alumnat de 1r d’ESO treballarà l’entorn més proper, el Vallès Oriental. Entre d’altres coses, visiten l’entorn natural del Montseny, orientació per Sant Celoni,… El darrer dia faran unes exposicions orals de totes les seves investigacions i troballes.

L’alumnat de 2n d’ESO es desplaça tota la setmana fins a l’Estartit, per treballar i descobrir la Mediterrània. Tot el que ha suposat la Mediterrània per al nostre entorn social i natural, història i cultura. En finalitzar també s’exposaran oralment el resultat del seu procés d’aprenentatge.

Els alumnes de 3r d’ESO tenen una consigna molt clara: són una agència de viatges que ha de preparar la promoció de la ciutat de Barcelona. Amb sortides pràcticament diàries i amb treball cooperatiu hauran de preparar, directament al terreny, tota una guia que ha de culminar amb la confecció d’un bloc sobre el seu treball i una exposició oral que la defensi. Cal agrair la col·laboració de www.blogscat.com, on hi treballa un alumne de batxillerat, l’Abde.

També tindrem l’alumnat de 3r d’ESO que participa de l’intercanvi amb Maassluis, Holanda. Viatjaran a la ciutat holandesa i el seu entorn (Rotterdam, Amsterdam, els Delta Works, l’entorn rural amb visita a una granja i un molí típic,…) per conviure i amb la llengua anglesa com a vehicular.

Els alumnes de 4t d’ESO viatjaran a la Provença per experimentar les avantguardes, dins del Projecte d’Iniciació a la Recerca (PIR). Visitarem la fàbrica de perfums Fragonard, la Fundació Maeght, el Musée du Trophée, la ciutat de la Turbie, el Musée Chagal, el Museu Oceanogràfic de Mònaco, el Musée Jean Cocteau, … i també visitarem Niça, la ciutat de Mònaco, la ciutat medieval d’Eze, Nimes i Montpellier. Tot amb un sentit i amb un objectiu de descoberta cultural. Finalment elaboraran un creatiu “Cahier de Voyage” amb un recull artístic del viatge.

L’alumnat de 2n de Batxillerat viatja a Itàlia com a inici de la conclusió de la seva etapa al nostre centre amb un treball cultural a la Toscana, Florència, Pisa,…

Tots els dossiers de treball estaran disponibles a l’espai de “Descarrega de dossiers” durant aquesta setmana.

I per això, recordem la cita d’Hipòlit Taine: “Viatgem per canviar, no de lloc, sinó d’idees“.

En tornar de Setmana Santa continuarem amb la “Setmana de les Arts”, amb una programació singular de tots quatre dies i també una de ben especial a la diada de Sant Jordi.

Back To Top