skip to Main Content

Mira’m, parla’m,… somriem plegats? Deixem les pantalles per uns instants?

Benvolguts/des:

Després de les valoracions d’alumnes, famílies i professorat hi haurà una nova regulació de l’ús dels mòbils al centre que pensem que pot millorar la nostra tasca educativa. El claustre de professorat hem valorat que el temps d’esbarjo pot ser un bon moment per a veure’ns, retrobar-nos, parlar-ne,… mantenir el contacte humà i deixar per uns instants les pantalles. Així,

segons la nostra normativa de centre (www.raspall.cat/nofc):

10.4. Regulació de l’ús de telèfons intel·ligents i d’altres dispositius mòbils al centre.

La universalització dels dispositius mòbils i el seu alt potencial educatiu fan que els centres puguin incloure l’ús d’aquests dispositius (tauletes gràfiques o telèfons intel·ligents) en processos d’ensenyament i aprenentatge, i com a element de comunicació amb la comunitat escolar. La utilització de telèfons intel·ligents en activitats acadèmiques requereix un codi de conducta que potenciï la convivència en el centre i minimitzi els aspectes disruptius. En aquest sentit, el Consell Escolar de Catalunya va aprovar el document “Les tecnologies mòbils en els centres educatius” el març de 2015, en què ofereix un marc de reflexió i elements per regular-ne l’ús en els centres.

Així, enguany no és permès l’ús de telèfons intel·ligents i d’altres dispositius mòbils a totes les instal·lacions (aules i patis) a no ser que sigui autoritzat pel professorat amb la finalitat d’aprofitar l’ús de l’eina per afavorir l’adquisició de competències digitals. Així, a l’esbarjo, enguany, no serà permès l’ús del mòbil a no ser que ho autoritzi el professorat.

Us adjuntem el cartell informatiu que ho regula.

Moltes gràcies!

USDELSMOBILS201718

Back To Top