skip to Main Content

La direcció del Raspall al XI congrés de direcció educativa d’AXIA

9

 

XI Jornada d’AXIA: “Cap a quina direcció anem?

El passat 7 de novembre van convidar la direcció del centre a participar del congrés a una taula rodona, oferint la perspectiva d’una nova direcció a un centre amb bon funcionament i la utilitat d’aplicar els coneixements del curs de formació en direcció educativa, en concret a la taula A.

La taula A proposava “Estan preparades les direccions per al lideratge fort i distribuït que necessiten els centres de cara al futur?” i hi van intervenir Pere Albertí, director professional a l’Institut Montilivi de Girona; Àngels Cadena, directora professional, formada a l’EAPC i número 1 de la promoció de 2011, de l’Escola Mercè Rodoreda de Barcelona; i Àlex Letosa, director de l’Institut Arquitecte Manuel Raspall, Cardedeu, format també a l’EAPC i número 1 de la promoció de 2012.

La taula A va concloure que els conceptes de voluntat d’exercir i de lideratge ja no destorben ni sorprenen. A més, el marc legal els és favorable (una mica frenat pel que fa a la direcció professional) i hi ha, doncs, receptivitat. Tot i així, encara hi ha molts directius en actiu poc formats i hi ha poc líders reals. Què cal fer? Es van establir dos eixos de solució, no del tot equivalents:


-La formació: a) prèvia al càrrec, forta i indispensable, en la línia ara iniciada per l’EAPC i ara aturada, ja que dóna seguretat real per a la planificació i la gestió; i b) continuada, en tres camps almenys: la política domèstica diària; la resolució de conflictes i l’actualització jurídica freqüent.-Descoberta i explotació de les actituds directives personals: des de la seguretat adquirida, neix l’atreviment d’obrir nous espai; d’altra banda, es veu molt eficaç la capacitat de parlar
sovint i amb tothom.

Back To Top