skip to Main Content

Exposició MAUS

Dins el marc del projecte de 4t d’ESO ‘Fuga o mort’ tenim l’exposició temporal ‘MAUS’ que ens han cedit aquest mes. Més que interessant a la planta baixa del centre.


Aquesta exposició és una introducció a la novel·la gràfica d’Art Spiegelman Maus. Relat d’un supervivent, una obra publicada a Nova York entre el 1986 i el 1991, i que ha rebut molt bones crítiques i premis arreu del món, entre ells el Pulitzer (1992), essent l’única obra no periodística que l’ha guanyat.
La novel·la és la història d’un supervivent dels camps de concentració nazis explicada a través del seu fill, l’autor del llibre, un fil narratiu amb múltiples continguts que evidencia l’exposició: aspectes històrics de l’Europa dels anys trenta i quaranta i de la II Guerra Mundial; aspectes sociològics, en quant a les relacions entre diversos grups socials; aspectes psicològics vinculats principalment a la relació pare i fill; qüestions d’ètica, com la justícia o la solidaritat. L’exposició també inclou continguts literaris, i de la novel·la gràfica com mitjà expressiu.

El projecte compta amb la direcció artística dels autors Pere Joan (premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona a la Millor Obra, 1991), i Max (premi nacional de còmic 2007, Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona, 2000 i tres premis a la millor obra el 2007, així com el premi Ignatz als EUA, 1999).

El muntatge de l’exposició va acompanyat d’una selecció bibliogràfica, una guia de lectura i una guia didàctica.

Back To Top