skip to Main Content

El “Raspall”, centre més valorat als premis del I Concurs de joves idees emprenedores

(Article extret de www.elnasdecardedeu.cat)

Al certamen convocat per primer cop han participat alumnes de 5 instituts i s’hi han presentat 50 projectes

14/07/2014 – Redacció

140 concurs joves emprenedors K2975

Una quarantena de persones, directors d’Instituts, alcaldes i regidors de La Roca, St. Antoni i St. Pere de Vilamajor i Cardedeu es van reunir al CSETC per donar els premis del 1er Concurs de joves idees emprenedores.

José Maqueda, tècnic en dinamització econòmica del CSETC, és qui obre l’acte parlant del projecte “Fem empresa”, en què participen quatre ajuntaments. Una iniciativa per incentivar entre els joves ser emprenedor. No s’han de limitar a buscar feina a empreses sinó que poden crear-ne la seva pròpia.

Al concurs s’han presentat 50 idees empresarials, 9 d’elles amb Pla d’empresa. Ho han fet alumnes de 4art d’ESO, 1er i 2on de Batxillerat i de 2on grau mig de tècnic en atenció a persones amb dependència. Tots els cinc instituts dels municipis: El Suí, Manel Raspall, Pla Marcell, La Roca i Vilamajor.

Hi ha projectes curiosos, una App per donar excuses, una altra per trobar la roba que porta algú només fent una foto… Hi ha idea de muntar discoteques, cinemes, paint-ball…

El premi a la Idea Innovadora és va donar a la de fer medicaments per infants amb forma i sabor a llaminadures, que presenten els alumnes de La Roca, Cristina Navarro, Judith Trench, Paula Jimenez i Aisha Montano. El de la Idea Sostenible és per a un equip del Raspall, que proposa donar menjar ecològic en els hospitals en forma de càtering i que el pacient pugui triar, el formen: Aleix Ambrós, Alex Iglesias i Estela Sánchez. El projecte més treballat el van presentar alumnes del pla Marcell: Ivette Moré, Laura Perales i Núria Suarez i es tractava d’un centre de rehabilitació funcional per a tota mena de col•lectius. Finalment el centre més valorat, per la qualitat i quantitat de projectes, va estar el Manel Raspall.

Als guanyadors se’ls va lliurar un eBook, al centre més valorat una tablet i als finalistes uns altaveus.

Per concloure l’acte, l’alcaldessa, Calamanda Vila, va dir “Agafar les regnes de la teva vida! Això és emprendre”.

140 concurs joves emprenedors K2979

“El Nas de Cardedeu”, 15 de juliol de 2014 (www.elnasdecardedeu.cat)

_____________________________________________________________________________________________________

Volem destacar la gran tasca del nostre professor d’Economia, en Carles Garrido, per la seva implicació dins de tot el procés d’elaboració d’iniciatives empresarials i coordinació amb el suport del CSTEC.

Us adjuntem el reportatge de RTV Cardedeu:

[youtube=http://youtu.be/DaDorg8fExA]
Back To Top