skip to Main Content

Educació emocional i mediació: prevenim i ens coneixem millor.

Enguany hem començat una nova matèria optativa de centre a 1r d’ESO: Educació Emocional i Mediació. És una matèria fonamentada en un treball de la Mercè Travesset (pedagoga i professora sistèmica) coordinat amb l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb l’objectiu de treballar competències inter i intrapersonals i la prevenció de l’assetjament escolar en la resolució de conflictes. Us deixem algunes imatges de les primeres sessions que han estat d’allò més engrescadores!

Entre tots i totes conformem una xarxa que s’erigeix en un sistema on cada peça afecta a la resta. Les relacions entre nosaltres són molt importants. El que fem i també el que no fem ens afecta a tothom.

 

Fem un esforç d’instrospecció analitzant allò que portem a sobre pràcticament des del moment del naixement: el nostre nom. El representem tal i com pensem que som i aprenem a treballar l’empatia analitzant com cada company/a s’hi ha representat. Reflexionem.

Aprenem a relaxar el nostre cos i la nostra ment a través de relaxació i de meditacions cada cop menys guiades i més autònomes. Aprenem a gaudir de l’aquí i l’ara.

 

Podeu consultar part de la programació que seguim i dels seus fonaments al llibre:

Travesset, M. (2014): Pensar amb el cor, sentir amb la ment. Recursos didàctics d’educació emocional sistèmica multidimensional. Barcelona. Ed. Octadro.

Back To Top