skip to Main Content

Conferència: L’escàndol del malbaratament alimentari a casa nostra

IV Cicle de conferències d’Economia Crítica a l’INS Manuel Raspall

L’escàndol del malbaratament alimentari a casa nostra

Taller participatiu contra el malbaratament dels aliments_

malbaratament

L’àmbit de les C.Socials del centre organitza un taller amb l’especialista en malbaratament alimentari Paco Muñoz, el dia 19 de març de 2015, a les 8h, pels alumnes de 1r de Batxillerat, àmbit social.

Paco Muñoz Gutiérrez és llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Roskilde Universitaet Centre (DK).  Màster en Economia Regional i Urbana per la UAB. Treballa com a responsable de residus i ambientalització a l’Oficina de Medi Ambient a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha col·laborat en diversos projectes innovadors en gestió i prevenció de residus a Catalunya. Membre fundador de la Plataforma Aprofitem els Aliments. Darrerament s’ha focalitzat en la prevenció del malbaratament alimentari al llarg de tot el cicle alimentari i va dirigir la diagnosi sobre el malbaratament alimentari que va quantificar i tipificar aquest fenomen a Catalunya.

La xerrada tractarà sobre l’escàndol que significa el malbaratament alimentari a tots els nivells, però principalment, el ponent es centrarà en els aspectes econòmics, socials  i ambientals. Els aliments són un recurs estratègic que no ens podem permetre malbaratar. S’analitzarà amb els/les alumnes la cadena de proveïment d’aliments des del camp fins a la taula i descobrirem algunes de les forces que empenyen a que 1/3 dels aliments produïts al món es perdin o acabin a les escombraries.  Es debatrà quines són les possibles maneres d’evitar-ho i quines són algunes de les males pràctiques que provoquen aquest malbaratament així com també exemples d’èxit en la reducció del mateix.

Més informació:

https://aprofitemelsaliments.wordpress.com/

 

Back To Top